Veel gestelde vragen én antwoorden

Je vindt hier de meest gestelde vragen en antwoorden rondom rijlessen bij Harco. Indien je nog andere vragen hebt, schroom dan niet om te bellen. We staan je graag te woord!

Kosten & regeltjes

Een rijles duurt 60 minuten en kost € 35,-

Je betaalt na afloop van de rijles contant aan Harco. Indien je vooraf een pakket hebt gekocht, dan betaal je natuurlijk niet na afloop van de rijles. Pakketten betaal je namelijk in 1 keer vooruit, in ruil daarvoor krijg je korting.

Een ‘losse’ rijles betaal je na afloop van de rijles contant aan Harco. Als je een pakket wilt aanschaffen kun je het verschuldigde bedrag overmaken aan de rijschool. Rekeningnummer en bedrag worden je in dat geval doorgegeven door Jansje (vrouw van Harco) of door Harco zelf.

Geen probleem… mits je op tijd hebt afgezegd. Op tijd is 24 uur tevoren. Doe je dat, dan kun je je rijles een later tijdstip inhalen. Bel je veel te laat af, dan ben je de kosten alsnog verschuldigd. Let dus op dat je je agenda goed afstemt op je rijlessen!

Dat hangt er vanaf hoe vaak je wilt rijden en hoe druk het is. Maar wees gerust, Harco zorgt altijd wel voor een gaatje in z’n agenda voor nieuwe leerlingen. Meestal kun je dus dezelfde week of maximaal 1 à 2 weken later je eerste rijles volgen.

Jazeker kan dat! Vanaf 16,5 jaar mag je beginnen met autorijles. Examen mag je doen vanaf je 17e. Vraag alvast je 2toDrive begeleiderspas aan.

Lessen

Je kunt in ieder geval 1 à 2 keer per week rijden. Dat is gebruikelijk. Wil je meer dan 2 keer per week rijden? Neem dan even contact op, dan kun je overleggen wat in jouw geval de mogelijkheden zijn.

Dat is vooraf moeilijk aan te geven natuurlijk. Het landelijk gemiddelde ligt rond de 40 uur rijles. Houdt daar in ieder geval rekening mee. Harco zal je informeren over je vorderingen en zijn verwachtingen, dan weet je al vrij snel hoe het gaat en waar je aan toe bent.

Jazeker! Harco is een zelfstandig ondernemer zonder personeel en verzorgt dus alle rijlessen zelf! Geen wisselende instructeur dus.

In tegenstelling tot sommige (grote) rijscholen is een uur bij Harco gewoon 60 minuten. Dat een uur 60 minuten duurt lijkt ons logisch, maar houdt er rekening mee dat je in het uur ook de nabespreking doet en afspraken maakt voor de volgende les. Je bent dus niet de volle 60 minuten aan het rijden.

Waar

Je zult in Groningen stad en omgeving rijden. Het lesgebied is hetzelfde als het examengebied. Je zult ook veel gereden examen routes volgen. Zo wordt je optimaal voorbereid op je examen.

In uitzonderlijke gevallen. Maar neem dan wel even van te voren contact op met Harco of het mogelijk is. Harco rijdt in Groningen Stad zodat je direct in het ‘examen gebied’ actief bent en dus geen tijd verdoet met het ritje van huis naar examen gebied. Om alle leerlingen 60 minuten lang effectief en aaneensluitend rijles te geven start Harco het liefste altijd van Groningen Station Noord.

Bij voorkeur (met klem) stap je in bij NS station Groningen Noord en stap je daar ook uit. Er gaat dan geen tijd verloren met ritjes van en naar huis (het jouwe en die van je voorgaande en opvolgende collega leerling). Je rijdt direct in examen gebied en bent dus vanaf minuut 1 effectief aan het lessen.

Bel direct : 0595 - 442954

of stuur ons een bericht

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.